İçeriğe geç

Rulman Zz Neyi Ifade Eder

2z rulman ne demek?

Kapalı veya korumalı derin oluklu bilyalı rulman. Kapalı veya korumalı tek sıra derin oluklu bilyalı rulmanlar özellikle çok yönlüdür, düşük sürtünmeye sahiptir ve düşük gürültü ve titreşim için optimize edilmiştir, bu da yüksek hızlara olanak tanır.

Rulman üzerindeki harfler ne anlama gelir?

Tanımlamadaki ilk sayı veya harf grubu, yatak tipini (derin oluklu bilyalı yatak, konik makaralı yatak, küresel makaralı yatak, vb.) ve genişlik ve çap serisini (hafif, orta, ağır, vb.) belirtir. İkinci sayı grubu, iç çap kodunu belirtir.

Rulmanda C3 ve C4 ne demek?

C3, C4 ve C5 kolonları, yüksek hızlı rulmanlarda aşırı ısınmadan kaynaklanan termal genleşmeleri önlemek için derecelendirilmiştir. Aynı zamanda, içi boş rulmanlar, ortamın çok sıcak olduğu veya titreşimli çalışma ortamlarında kullanılır.

Rulman C değeri nedir?

Rulman ömrü Bu sayılar [1, 2, 5]; Statik yük faktörü (C0): Bu, halka yuvasındaki en fazla gerilimli noktada yuvarlanan elemanda ve halkada kalıcı bir deformasyona neden olan yüktür, yuvarlanan eleman çapının 0,0001’ine eşittir. Bu deformasyon, yatağın henüz işlevini kaybetmesine neden olmayan deformasyon sınırını temsil eder.

Zz ne demek rulman?

Derin oluklu bilyalı rulmanlar, bir veya iki tarafında kapak bulunan kapalı rulman modellerinde mevcuttur. Bu modellere Z-model veya ZZ derin oluklu bilyalı rulmanlar denir. Derin oluklu bilyalı rulmanların boyutları temel olarak 3 ila 120 mm arasındaki çaplara sahip miller için uygundur.

Rulman Q ne demek?

1 veya 2 ile başlıyorsa, rulman kendi kendini hizalayan bilyalı rulmandır. 7 ile başlıyorsa, rulman açılı temaslı bilyalı rulmandır. 3 ile başlıyorsa, rulman çift sıra açılı temaslı bilyalı rulmandır. Q ile başlıyorsa, rulman dört nokta temaslı rulmandır.

Rulmanda C2 ne demek?

Rulman boşluğu 1 – Normal (C0) boşluk, normal çalışma koşullarında rulman halkalarından birinin hafif sıkışma uyum toleranslarına sahip olması durumunda seçilir. 2 – Özellikle sıkı bir rulman gerektiğinde, azaltılmış radyal boşluk C2 seçilir.

Rulman kodu nasıl okunur?

İstisnalar 10, 12, 15 ve 17 mm çaplardır. Bu durumda, 00 kodu 10 mm çapa, 01 kodu 12 mm çapa, 02 kodu 15 mm çapa ve 03 kodu 17 mm çapa karşılık gelir. Çap, 9 mm’ye kadar ve 480 mm’nin üzerindeki iç çap boyutları için mm olarak gösterilir.

Skf açılımı nedir?

AB SKF (İsveççede Svenska Kullugerfabriken; “İsveç Rulman Fabrikası”) 1907 yılında İsveç’in Göteborg kentinde kurulmuştur. İsveçli bir rulman ve conta üretim şirketidir.

Rulmanda H ne demek?

Rulman parçaları arasında bulunan sıkıştırma kovanları (h-he) farklı rulman tasarımlarında kullanılır. Kullanım şekli de rulman modeline göre değişir. Makaralı; Konik delikli bilyalı makaralılarda sıkıştırma kovanı açık uçlu anahtar veya keski kullanılarak saat yönünde çevrilir.

Rulmanda S ne demek?

Statik emniyet faktörü s0 tablosunda statik yük faktörü C0 ve eşdeğer statik yük oranı P0 verilmiştir. (Bu oran, şok yükleri olmadığında bilyalı rulmanlar için 1’den küçüktür.) Hesaplanan S0 değeri tabloda bulunan S0 değerinden küçük ise daha yüksek C0 değerine sahip rulman seçilmelidir.

En iyi rulman markası hangisi?

Rulman kalite sıralamasından bahsettiğimizde, akla ilk gelen şüphesiz en büyük ve en kaliteli şirketlerden biri olan İsveç merkezli rulman markası SKF Rulman’dır. İkinci sırada ise şüphesiz otomotiv ve endüstriyel ürünlerin dünya lideri tedarikçisi FAG Rulman yer almaktadır.

C3 rulman nerede kullanılır?

C2, radyal boşluğun normal boşluktan daha küçük olduğunu gösterir. Montaj sırasında halkaların sıkı bir şekilde oturması, yatak boşluğunu azaltır. C3 serbest tekerlek yatakları 50 °C ila 60 °C arasındaki sıcaklıklarda kullanılır.

C3 boşluk kaç mm?

Derin oluklu bilyalı rulmanların radyal iç boşluk değeriBirim: µmRulman deliğinin nominal çapı d(mm)Radyal boşlukC3ÜstDahilMaks.

Kaç çeşit rulman vardır?

Rulman tipleriTek ve çift sıra bilyalı rulmanlar. 6000, 6200, 6300 ve 6400 serileri standart rulmanlar ve özel ölçülerde üretilebilen ve sökülemeyen rulmanlardır. … Kendinden hizalamalı bilyalı rulmanlar. … Açısal temaslı bilyalı rulmanlar. … Silindirik makaralı rulmanlar. … Konik makaralı rulmanlar. … Küresel makaralı rulmanlar.

Rulman tipleri nelerdir?

İki ana türü vardır: silindirik makaralı rulmanlar ve konik makaralı rulmanlar. Silindirik makaralı rulmanlar, silindirik makaralar aracılığıyla yükleri taşır ve ağır yükleri kaldırabilme yetenekleriyle yaygın olarak bilinirler. Öte yandan, açısal temaslı makaralı rulmanlar, konik makaralar aracılığıyla açısal yükleri taşır.

6202 rulman nedir?

6202ZZ rulman, 15 x 35 x 11 mm boyutlarındaki çift taraflı kapalı minyatür rulman sınıfına aittir. Döngüsel hareketlerin gerekli olduğu çok çeşitli endüstrilerde kullanılabilir.

Rulman ölçüsü nasıl okunur?

9 mm’ye kadar ve 480 mm’nin üzerindeki iç çap boyutları için çap mm olarak gösterilir. Örneğin, 688 MC3 kodlu derin oluklu bilyalı rulman 8 mm iç çapa ve 230/560 CAM E4 kodlu küresel makaralı rulman 560 mm iç çapa sahiptir.

Rulman seçimi neye göre yapılır?

Doğru rulman seçimi, taşınacak yükün türüne, hıza, çalışma ortamına ve sıcaklığa, montaj ve demontaj kolaylığına ve boyutlara bağlıdır. Özellikle rulman boyutları ve türü, taşınacak yükün türüne ve büyüklüğüne uygun olmalıdır.

Tavsiyeli Bağlantılar: Lamba Ne Ile Çalışıyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir